Створю розділ, в якому одні будуть задавати питання, зв'язані з АФ, а інші - відповідати на ці питання;) Своєрідний FAQ.
Ну так як я відкриваю розділ - Увага! Запитання знатокам;)
1. Чому м'яч Іноді ставлять не в центрі поля, а наприклад на бокових ярдових відмітках? Хто ставить? Суддя? Яким чином визначають, що м'яч повинен бути не в центрі поля? Особливо мене цікавить в ситуаціях коли пробивають філд-гол - бити під кутом важче чим бити по прямій в ворота.
2. Яким чином іде підрахунок сили команди? Я маю на увазі Overall Defense Offense, можуть бути якісь цифри по типу 90-89-90. І ще іноді якісь цифри пишуть типу 10-6-0. Що за нах?
3. Бачив сьогодні гру по ВіасатСпорт. Так там Команда Вест Вірджінія вигравала 16-0 (кінець перших 15-ти хвилин, філдгол,тачдаун,реалізація, тачдаун). Пробують пробити реалізацію і кікер ніби не попадає по м'ячу, м'яч котиться у кікера під ногами, він його накриває. Коментатор сказав щось по типу one side kick. Що це було?
4. Ще таке питання цікавить. Ситуація - команда нападу за кілька (3-4) ярдів від зони тадчауна противника, ранінгбек біжить з м'ячем, проходить ярд-два, а команда захисту його затримує, але не дає впасти і відносить на кілька ярдів назад. Де буде лінія скіміджу в такому випадку? Там де зупинили чи там, куди віднесли РБ з м'ячем?
спасибі за відповіді